Heerlijk licht, als lunch of diner!

 

Voorbereiding

Was de paprika en de chilipeper en halveer ze in de lengte, verwijder de steeltjes, het witte gedeelte en de pitjes. Snijd de helften in kleine stukken. Maak de lente-ui schoon en snijd hem in dunne ringen. Pel de ui en snipper hem fijn.

Kip marineren

Dep de kipfilets droog en snijd ze in reepjes. Marineer met de chilipeper en het aardappelzetmeel in 15 ml sojasaus. Was de kaffirlimoenblaadjes en schud droog. Was ook het citroengras en halveer in de lengte.

Kokoskip bakken

Bestrijk de ovenschaal met kokosolie, leg de kip, de paprika, lente-uitjes en ui erop en start het automatische programma “Kokoskip met casarecce-pasta”. Volg de instructies op het display. Voeg de pasta, de kaffirlimoenblaadjes en het citroengras toe. Meng het kerriepoeder zout en peper met de kokosmelk en groentebouillon en de resterende sojasaus, roer alles door elkaar en laat nog 5 minuten koken tot het gaar is.

Afwerking

Was de kruiden, schud ze droog en snijd ze fijn. Verdeel de kokoskip met casarecce-pasta over twee borden en bestrooi met de kruiden.

Pro-tip:

Voor een vegetarische variant kunt u de kip ook vervangen door een plantaardig alternatief. Voor een sterke smaak moet u de citroengrasstengels pletten met een vleeshamer of de bodem van een pan. Voeg ze vervolgens toe aan de overige ingrediënten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode paprika
  • 2 lente–uitjes
  • 1 rode ui
  • 200 g kipfilet
  • 2 kaffirlimoenblaadjes
  • 3 el kokosolie
  • 200 g casarecce (verse pasta)
  • 1 tl currypoeder
  • zout
  • 45 ml sojasaus
  • 300 ml kokosmelk
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 chilipeper
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 1 stengel citroengras
  • Verder 2 takjes peterselie, 2 takjes koriander

 

Bereiding: 30 min.
Bak-/kooktijd: 24 min.

WERKEN MET STERKE MERKEN

Inspelen op de situatie van de klant, dat is het handelsmerk van Henk Nagelhout keukens. Daarom kiest Henk voor partnermerken met wie elk keukenontwerp mogelijk is en die aandacht hebben voor energiegebruik en milieu. Bovendien moeten ze kwaliteitsproducten leveren. In een Henk Nagelhout keuken vind je daarom inbouwapparatuur die net zo betrouwbaar is als de keuken zelf. Henk werkt daarom met keukens van Rempp en bij voorkeur met BORA kookvelden, Quooker kranen en Miele apparatuur.

Met de klant aan tafel...

We staan aan de gezellige bar in de keuken waar de zon zich, tussen de lamellen door, in strepen op het keukenblad laat zien. De koffie is bijna klaar. Dan lopen we naar buiten en wordt het gelijk duidelijk waarom het voor deze klant zo belangrijk is om de natuur naar binnen te halen.

HENK ONTWERPT MET SMAAK

Gevoel, beleving, van de eerste oriëntatie tot lang na de oplevering. Klanten merken het aan Henks manier van werken: zijn plezier in koken met klanten, het ambachtelijke ontwerpen uit de hand, zijn bevlogen manier van voorlichten en de deskundige montage. Henk beleeft veel plezier aan klanten die op zoek zijn naar een keuken waar je graag vertoeft en met genoegen in kookt.