Voorbereiding

Tomaten roosteren

Pel de ui en de knoflook en hak beide grof. Was en halveer de kerstomaatjes. Was de kruiden, schud ze droog en pluk de blaadjes van de stelen. Voeg de ui, de knoflook, de tomaatjes, de kruiden, de honing en de olijfolie toe aan een grote kom, breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Verdeel over een bakplaat en rooster 25–30 minuten in de oven op 220 °C boven- en onderwarmte.
 

Soep maken  

Voeg het geroosterde groentemengsel toe aan een grote pan en schenk de witte balsamicoazijn, de rosé en het sinaasappelsap erbij. Voeg het basilicum en de chilipeper toe en breng aan de kook.
 

Soep pureren 

Pureer de soep in de pan fijn en breng verder op smaak. Schep de soep in twee diepe borden en garneer naar wens met mascarpone. 

Ingrediënten voor twee personen

 • 1 rode ui 
 • 1 teentje knoflook 
 • 500 g kerstomaatjes 
 • 5 takjes rozemarijn 
 • 10 takjes tijm 
 • 3 takjes majoraan 
 • 1 el honing 
 • 2 el olijfolie 
 • zeezout 
 • versgemalen zwarte peper  
 • 20 ml witte balsamicoazijn 
 • 80 ml rosé 
 • het sap van ½ sinaasappel 
 • 10 g basilicum 
 • ½ chilipeper 
 • 2 el mascarpone 

WERKEN MET STERKE MERKEN

Inspelen op de situatie van de klant, dat is het handelsmerk van Henk Nagelhout keukens. Daarom kiest Henk voor partnermerken met wie elk keukenontwerp mogelijk is en die aandacht hebben voor energiegebruik en milieu. Bovendien moeten ze kwaliteitsproducten leveren. In een Henk Nagelhout keuken vind je daarom inbouwapparatuur die net zo betrouwbaar is als de keuken zelf. Henk werkt daarom met keukens van Rempp en bij voorkeur met BORA kookvelden, Quooker kranen en Miele apparatuur.

HENK ONTWERPT MET SMAAK

Gevoel, beleving, van de eerste oriëntatie tot lang na de oplevering. Klanten merken het aan Henks manier van werken: zijn plezier in koken met klanten, het ambachtelijke ontwerpen uit de hand, zijn bevlogen manier van voorlichten en de deskundige montage. Henk beleeft veel plezier aan klanten die op zoek zijn naar een keuken waar je graag vertoeft en met genoegen in kookt.