Voorbereiding

Tomaten roosteren

Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar. Hak de kookchocolade zo nodig klein en doe dit met de in blokjes gesneden boter in een kom. Smelt het chocolademengsel au bain-marie of ca. 30 min in de BORA X BO op het speciale programma “Chocolade smelten” op 48°. Roer de ingrediënten na 15 min. even door. Roer het mengsel na afloop van het programma goed door.

 

Het beslag maken

Doe de eieren, de vanillesuiker, het zout en de rietsuiker in een andere kom en klop dit met de mixer luchtig. Giet ondertussen langzaam het chocolade-botermengsel erbij. Voeg daarna de bloem toe en meng tot het een glad geheel is. Voeg optioneel walnoten naar smaak toe en meng kort door.

 

Brownies bakken

Vet de universele diepe plaat in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Start het automatische programma “Brownies” en laat de oven voorverwarmen. Zet daarna de bakvorm in de BORA X BO en bak de brownies.

 

Brownies serveren

Haal de brownies uit de oven en laat even afkoelen. Warm ondertussen de slagroom voorzichtig op en roer de pindakaas erdoorheen. Smeer dit mengsel gelijkmatig over de brownies heen, hak de kookchocolade voor de topping grof en verdeel samen met de pinda’s over de brownies. Snijd de brownies met een mes in gelijke stukken.

 

Pro-tip

Voor de variatie kun je nog extra ingrediënten toevoegen of andere glazuren gebruiken. Brownies zijn ideaal om te bewaren en te regenereren. Het best kun je ze opwarmen in de BORA X BO of de BORA multifunctionele lade.

Bereiding: 60 min.
Bak-/kooktijd: 25 min.
Rusttijd: 20 min.

Ingrediënten voor 1 bakblik
(ca. 12 porties):

Voor het beslag

 • 375 g pure kookchocolade (70% cacao)
 • 675 g boter
 • 70 g vanillesuiker
 • 10 eieren (M)
 • 750 g rietsuiker
 • 8 g zout
 • 450 g tarwebloem (type 550)
 • walnoten naar smaak (optioneel)

Voor de topping

 • 200 g pindakaas
 • 100 g slagroom
 • 150 g pinda’s (geroosterd en gezouten)
 • 150 g pure kookchocolade (70% cacao)

WERKEN MET STERKE MERKEN

Inspelen op de situatie van de klant, dat is het handelsmerk van Henk Nagelhout keukens. Daarom kiest Henk voor partnermerken met wie elk keukenontwerp mogelijk is en die aandacht hebben voor energiegebruik en milieu. Bovendien moeten ze kwaliteitsproducten leveren. In een Henk Nagelhout keuken vind je daarom inbouwapparatuur die net zo betrouwbaar is als de keuken zelf. Henk werkt daarom met keukens van Rempp en bij voorkeur met BORA kookvelden, Quooker kranen en Miele apparatuur.

HENK ONTWERPT MET SMAAK

Gevoel, beleving, van de eerste oriëntatie tot lang na de oplevering. Klanten merken het aan Henks manier van werken: zijn plezier in koken met klanten, het ambachtelijke ontwerpen uit de hand, zijn bevlogen manier van voorlichten en de deskundige montage. Henk beleeft veel plezier aan klanten die op zoek zijn naar een keuken waar je graag vertoeft en met genoegen in kookt.