Een klassieker, eenvoudig maar zó feestelijk!
Neem een mooie grote, ronde platte schaal en smeer royaal de pesto in een open cirkel (krans). Verdeel over de pesto de mooiste rucola blaadjes. Niet teveel maar zo, dat het de pesto wat bedekt.
Zo eenvoudig: Zelfgemaakte pesto
1. Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels.
2. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree.
3. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft.
4. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper.
De salade
Verdeel over de rucola ruimschoots de verse basilicumblaadjes om de vorm van een echte krans te krijgen. Neem ruimschoots de kerstomaatjes en snij deze doormidden. Leg ze op de krans, net als de kleine mozarellabolletjes. Strooi wat peper en zout over de krans en ‘drizzle’ de olijfolie en basalmico creme/siroop over het geheel. Maak alles af met wat geraspte parmezaan (alsof en een klein sneeuwbuitje is gevallen). Wil je net wat extra’s? Voeg dan ook wat geroosterde pijnboompitjes toe. Eet smakelijk!
Voor vier personen
Ingrediënten pesto
- 1 basilicumplantje (de blaadjes losgeplukt is dat ongeveer 50 gram)
- 75 gr pijnboompitten geroosterd
- 75 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 150 ml extra vergine olijfolie of meer naar wens
- zout en peper
Ingrediënten voor de salade
- Een zakje rucola
- Een pot verse basilicum
- Een grote bak smaakvolle kerstomaatjes
- Mozarellabolletjes
- Een klein stukje parmezaan
- Basalmico creme/siroop
- Goede olijfolie
- Peper en zout
- Eventueel wat pijnboompitjes