Een klassieker, eenvoudig maar zó feestelijk!

Neem een mooie grote, ronde platte schaal en smeer royaal de pesto in een open cirkel (krans). Verdeel over de pesto de mooiste rucola blaadjes. Niet teveel maar zo, dat het de pesto wat bedekt.

Zo eenvoudig: Zelfgemaakte pesto

1. Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels.
2. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree.
3. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft.
4. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper.

De salade

Verdeel over de rucola ruimschoots de verse basilicumblaadjes om de vorm van een echte krans te krijgen. Neem ruimschoots de kerstomaatjes en snij deze doormidden. Leg ze op de krans, net als de kleine mozarellabolletjes. Strooi wat peper en zout over de krans en ‘drizzle’ de olijfolie en basalmico creme/siroop over het geheel. Maak alles af met wat geraspte parmezaan (alsof en een klein sneeuwbuitje is gevallen). Wil je net wat extra’s? Voeg dan ook wat geroosterde pijnboompitjes toe. Eet smakelijk!

Voor vier personen

Ingrediënten pesto

  • 1 basilicumplantje (de blaadjes losgeplukt is dat ongeveer 50 gram)
  • 75 gr pijnboompitten geroosterd
  • 75 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 150 ml extra vergine olijfolie of meer naar wens
  • zout en peper

Ingrediënten voor de salade

  • Een zakje rucola
  • Een pot verse basilicum
  • Een grote bak smaakvolle kerstomaatjes
  • Mozarellabolletjes
  • Een klein stukje parmezaan
  • Basalmico creme/siroop
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout
  • Eventueel wat pijnboompitjes

WERKEN MET STERKE MERKEN

Inspelen op de situatie van de klant, dat is het handelsmerk van Henk Nagelhout keukens. Daarom kiest Henk voor partnermerken met wie elk keukenontwerp mogelijk is en die aandacht hebben voor energiegebruik en milieu. Bovendien moeten ze kwaliteitsproducten leveren. In een Henk Nagelhout keuken vind je daarom inbouwapparatuur die net zo betrouwbaar is als de keuken zelf. Henk werkt daarom met keukens van Rempp en bij voorkeur met BORA kookvelden, Quooker kranen en Miele apparatuur.

HENK ONTWERPT MET SMAAK

Gevoel, beleving, van de eerste oriëntatie tot lang na de oplevering. Klanten merken het aan Henks manier van werken: zijn plezier in koken met klanten, het ambachtelijke ontwerpen uit de hand, zijn bevlogen manier van voorlichten en de deskundige montage. Henk beleeft veel plezier aan klanten die op zoek zijn naar een keuken waar je graag vertoeft en met genoegen in kookt.