Voorbereiding

 

De traditionele ratatouille is een Franse stoofpot. Hier worden de typische ingrediënten verwerkt tot een frittata. Koud smaakt het ook erg goed. Je kunt het dus ook heel goed voorbereiden.
 

1. 

Was en maak de aubergines schoon, snijd ze in plakken van 0,5 cm dik en bestrooi met zout. Laat ze ca. 10 min. staan. Pel ondertussen de uien en snijd ze in ringen, pel de knoflook en snipper fijn. Fruit de ui 7-8 min. in 1 el olie tot hij zacht is, bak de knoflook even mee. Was en maak de courgettes schoon en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Haal de ui en knoflook uit de pan en bak de courgettes in dezelfde pan met de resterende olie op een hoog vuur ca. 1 min. aan elke kant tot ze beetgaar zijn. Bestrooi met zout en peper en neem de courgette uit de pan.
 

2.

Spoel de aubergines kort af, dep ze droog en bestrijk ze met 1 el olie. Bak ze vervolgens ca. 3 min. op hoog vuur, bestrijk de bovenkant nogmaals met 1 el olie, draai ze om en bak ze nog eens 3 min.
 

3. 

Klop de eieren los met water, zout, peper en chilivlokken. Was de tijm, schud droog, pluk de blaadjes en voeg toe. Was de tomaten en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
 

4. 

Verhit de resterende olie in een koekenpan. Beleg de bodem met plakjes tomaat. Giet er een derde van het eimengsel bij en verdeel de groenten erover. Giet de rest van het eimengsel erover, dek af en laat ca. 30 min. stollen op een laag vuur.
 

5. 

Was de basilicum en schud droog, hak met de zachte steeltjes grof. Houd een paar blaadjes apart. Pel en hak de knoflook fijn. Was de citroen in heet water, dep hem goed droog en rasp 2 tl van de schil. Verkruimel de feta en pureer met de yoghurt, basilicum, knoflook en citroenrasp. Breng op smaak met zout en veel peper.
 

6. 

Stort de frittata over een groot bord en snijd in taartpunten. Garneer met de dip en basilicumblaadjes.

Ingrediënten voor twee personen voor de frittata

  • 2 aubergines (à 150 g)
  • zout
  • 200 g uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • \350 g courgette versgemalen peper
  • 8 eieren (M)
  • 100 ml water
  • ½ tl chilivlokken
  • 15 takjes tijm
  • 3 tomaten

Voor de fetadip

  • ½ bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 200 g schapenkaas (feta)
  • 100 g Griekse yoghurt (10 %; als alternatief veganistische skyr)
  • zout
  • versgemalen peper

WERKEN MET STERKE MERKEN

Inspelen op de situatie van de klant, dat is het handelsmerk van Henk Nagelhout keukens. Daarom kiest Henk voor partnermerken met wie elk keukenontwerp mogelijk is en die aandacht hebben voor energiegebruik en milieu. Bovendien moeten ze kwaliteitsproducten leveren. In een Henk Nagelhout keuken vind je daarom inbouwapparatuur die net zo betrouwbaar is als de keuken zelf. Henk werkt daarom met keukens van Rempp en bij voorkeur met BORA kookvelden, Quooker kranen en Miele apparatuur.

HENK ONTWERPT MET SMAAK

Gevoel, beleving, van de eerste oriëntatie tot lang na de oplevering. Klanten merken het aan Henks manier van werken: zijn plezier in koken met klanten, het ambachtelijke ontwerpen uit de hand, zijn bevlogen manier van voorlichten en de deskundige montage. Henk beleeft veel plezier aan klanten die op zoek zijn naar een keuken waar je graag vertoeft en met genoegen in kookt.